Over ons

Kiwanis Lier Twee Neten zet zich in voor kinderen uit Lier en omstreken. Op deze pagina lees je meer over wie we zijn, wat we doen en waarom.

chequeuitreiking OK
Wie zijn we?

Kiwanis International is een wereldwijd netwerk van clubs, leden en partners die zich inzetten om het leven van kinderen in kwetsbare situaties te verbeteren. De organisatie is wereldwijd actief in meer dan 80 landen en telt ruim 550.000 leden. Kiwanis geeft haar clubs de mogelijkheid om kinderen te helpen met creatieve serviceprojecten en fondsenwerving.

 

Kiwanis Lier Twee Neten is de Lierse afdeling van Kiwanis. We komen regelmatig samen om te werken aan fondsenwerving door het organiseren van sociale en culturele activiteiten. We zijn gul met onze tijd, creatief met onze ideeën en gepassioneerd om een verschil te maken voor kinderen en adolescenten die het minder goed hebben in onze lokale gemeenschap. Last but not least streven we ook naar het versterken van onze vriendschapsbanden en houden we van een gezonde dosis plezier.

Wat doen we?

Net als de andere clubs helpt Kiwanis Lier Twee Neten kinderen om veilig en succesvol op te groeien. Om dit te bereiken organiseren en steunen we elk jaar verschillende projecten, waarvoor we zelf de fondsen verzamelen.

 

Onze organisatie bestaat uit verschillende commissies, elk met hun eigen commissiedirecteur. Zo houdt Commissie Fund zich bezig met de fondsen voor de sociale projecten en goede doelen. Commissie Fun organiseert dan weer allerlei leuke activiteiten zoals bedrijfsbezoeken, droppings, wandelingen, wijnproefavonden, fietstochten, kampen, toneelavonden, museumbezoeken enzovoort. De Commissie Sociale Zaken zoekt en spendeert geld aan de gepaste goede doelen. Daarnaast hebben we nog Commissie Uitbreiding en Onthaal en de Wijncomissie.

 

Naast de lokale acties ondersteunen we ook de internationale organisatie bij het tackelen van grotere uitdagingen, zoals het bestrijden van armoede. Op die manier maken we ook buiten onze eigen gemeenschap een verschil.

Waarom doen we dit?
We zijn gepassioneerd over het maken van een verschil. In alles wat we doen, richten we ons op kinderen helpen opgroeien en slagen. Maar hoe we dat doen, is even belangrijk. We geloven dat onze buurten en onze wereld er het beste bij gebaat zijn wanneer mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden samenwerken om hun tijd en talenten te delen.
Onze waarden

De 6 kernwaarden van Kiwanis werden vastgelegd in 1924 en zijn sindsdien niet meer veranderd. Ook Kiwanis Lier Twee Neten volgt dus altijd deze doelstellingen:

  1. We stellen menselijke en geestelijke waarden boven materiële waarden.
  2. We passen elke dag en in alle relaties de ‘Gulden Regel’ toe: behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden.
  3. We bevorderen de aanvaarding en toepassing van hogere sociale, zakelijke en professionele normen.
  4. Door woord en daad brengen we een meer ontwikkelde, actieve en dienstbare maatschappij tot stand.
  5. We bieden via onze club een manier om duurzame vriendschappen te vormen, ontbaatzuchtig hulp te verlenen en de samenleving beter te maken.
  6. We werken samen om gezonde opvattingen en edele idealen na te streven en in stand te houden. Zo zorgen we voor meer eerlijkheid, rechtvaardigheid, vaderlandsliefde en goede wil.

Het bestuur

Carlos Van Der Perre
Carlos Van Der Perre
Dr. Carlos Van der Perre is de trotse voorzitter van Kiwanis Lier Twee Neten. Carlos is een maag-, darm-, leverarts. Hij is gespecialiseerd in inflammatoire darmziekten, leverziekten, proctologie, therapeutische endoscopie en ERCP. Bovendien is hij verantwoordelijk voor de endoscopie-afdeling
Kris Trovisi
Kris Trovisi
Kris is de penningmeester van Kiwanis Lier Twee Neten. Kris is gehuwd met Anja en een liefdevolle papa voor zijn dertienjarige zoon Luca. Kris volgde een opleiding tot analist-programmeur en is al meer dan 20 jaar zaakvoerder van een ICT-bedrijf.
Rudy Mets
Rudy Mets
Rudy is een echte ancien in de club. Hij was niet alleen 2 keer voorzitter, maar vervulde ook ontelbare keren met verve de functie van secretaris. Naast beheerder van onze administratie is Rudy ook de onmisbare rechterhand van Kris. Rudy is gehuwd met Radchan en papa van Regan en Rachael. Hij is architect én docent aan Luca School of Arts in Gent en Brussel.
Stijn Boulanger
Stijn Boulanger
Patrick Ceulemans
Patrick Ceulemans
Guy Cambré
Guy Cambré
Bart De Bie
Bart De Bie
Frans Driessens
Frans Driessens
Chris Govaerts
Chris Govaerts
Karl Haverbeke
Karl Haverbeke
Willem Krinkels
Willem Krinkels
Joris Lybaert
Joris Lybaert
Werner Mertens
Werner Mertens
Philip Peeters
Philip Peeters
JEROEN BECKERS
JEROEN BECKERS
Walter Van De Vel
Walter Van De Vel
Stijn Caels
Stijn Caels
Paul Van Tendeloo
Paul Van Tendeloo
Tim Verheyen
Tim Verheyen
Jan Verreth
Jan Verreth
Fons Wouters
Fons Wouters
Filip Ceulemans
Filip Ceulemans
Michel Albertz
Michel Albertz
Ferdie de Jonge
Ferdie de Jonge
Jan Verreth
Jan Verreth
Fons Wouters
Fons Wouters
Fons Wouters
Fons Wouters
Fons Wouters
Fons Wouters