KIWANIS SCHENKT EEN NIEUWE BOENMACHINE AAN VELDVOLK

Of Kiwanis Lier Twee Neten een hoevewinkel wilde steunen die gerund wordt door mensen met een beperking? Natuurlijk! Lees hier alles over Veldvolk.

Spic en span: Kiwanis schenkt een nieuwe boenmachine aan Veldvolk

Nog even en biologische hoevewinkel Veldvolk in Berlaar opent zijn deuren. In tussentijd kunnen de werknemers, allemaal mensen met een beperking, de bestaande ruimtes proper houden met de nieuwe boenmachine, gesponsord door Kiwanis Lier Twee Neten.

Saskia Benus is ervan overtuigd dat mensen met een beperking ook recht hebben op werk waar ze hun kwaliteiten, mogelijkheden en talenten optimaal kunnen inzetten. En dat het liefst op een plek waar wordt gefocust op de dingen die ze juist wél kunnen. Daarom richtte ze zo’n 20 jaar geleden de Emiliushoeve op, een volwaardige arbeidszorgplaats die werk biedt aan 34 getalenteerde en enthousiaste mensen. Samen werken ze binnen de biologische land- en tuinbouw, de groenzorg, de keuken of klusjesdienst.

Binnenkort start Saskia met een nieuw project: Veldvolk, een biologische hoevewinkel in Berlaar gerund door mensen met een beperking. Saskia: “Ik merkte dat de mensen van de Emiliushoeve klaar waren voor een grotere uitdaging: een écht bedrijf runnen. Met Veldvolk wil ik bovendien een antwoord bieden aan het schrijnend tekort aan financiële middelen binnen de zorgsector. In Vlaanderen alleen al wachten ongeveer 16.000 mensen met een beperking op een budget om hun leven in te richten. En de wachttijd kan oplopen tot tientallen jaren.”

Met Veldvolk wil Saskia een verschil maken. De winst van de hoevewinkel zal worden gebruikt om jobs te creëren voor mensen op de wachtlijst. Hoe? De Emiliushoeve en haar partners beschikken samen over 20 hectare biologische land- en tuinbouwgronden en 7 verschillende werkgebieden waar 40 deelnemers voltijds en deeltijds hun kwaliteiten kunnen inzetten.

Wanneer kan je Veldvolk bezoeken? Wel, het mooie gebouw staat er inmiddels, de winkel is klaar en de grote verwerkingsruimte met opslag- en linnenkamer zijn ook gebouwd. De essentiële werkplaatsen moeten wel nog worden ingericht. Saskia hoopt over een paar maanden het project af te werken en de winkel te kunnen openen.

In afwachting van de opening, moeten de bestaande ruimtes wel proper worden gehouden. Daarom klopte Saskia aan bij Kiwanis Lier Twee Neten met de vraag of we hen konden steunen bij de aankoop van een boenmachine. En uiteraard wilden we haar project graag steunen!

Saskia: “De boenmachine van BOMA werkt fantastisch! We hebben met veel plezier al vaak de grote ruimtes geschrobd. Een hele grote en geweldig blije dankjewel van ons allemaal en in het bijzonder van onze poetsprinsen en -prinsessen.”

recent nieuws

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.